Sot më datë 17 Janar, disa anëtarë të Këshillit Rinor të Ambasadës Amerikane zhvilluan një takim me senatorët studentë të Universitetit të Tiranës. Gjatë takimit anëtarë të Këshillit ndanë shqetësimet që ata kanë konstatuar nga aktivitet me studentë të fakulteteve të ndryshme të UT, në kuadër të fushatës së luftës së korrupsionit në arsimin e lartë. Disa nga cështjet për të cilat u diskutua më gjatë ishin nevoja për miratimin e një Kodi Etike të Universitetit të Tiranës, ngritjen e Këshillave të Etikës në nivel Fakulteti, zhvillimin e zgjedhjeve demokratike dhe të lira të të Këshillave studentore, si edhe zhvillimi i sesioneve informuese lidhur me kriteret e aplikimit të maturantëve në Fakultet.

Ne falenderojmë Senatorët që ju përgjigjën ftesës sonë dhe që u treguan të gatshëm të bashkëpunonin për adresimin e këtyre cështjeve në interes të të rinjëve.


SHARE
Previous article1 Year of Youth Council!
Next articleFree English lessons for children with disabilities and economic problems
Fjoralba Caka
Fjoralba is graduated in Law and works as assistant professor of European Union Law and Internal Market at the Law Faculty, University of Tirana. She is driven and motivated to always bring a change in the environment she lives and works. She believes that competence, integrity and passion are the most important ingredients to lead and impact others. Currently she is the President of the U.S. Embassy Youth Council Albania.

LEAVE A REPLY